tirsdag 25. januar 2011

Mug Rug / Krusmatte

De som syr kan vel ikke ha ungått å se farsotten som brer om seg i quilte-verden for tiden. Det dreier seg om MUG RUG's!! Dette er fritt oversatt det samme som en KRUS MATTE, dvs underlag til kaffe- /tekoppen.

Linda i Ryum Quilt har (blant annet!) laget mønster på Mug Rug's som er å få kjøpt i flere nettbutikker. Den er fin til bruk av rester også!

Jeg er ikke så veldig glad i å applikere, så jeg har laget meg en egen variant uten applikasjon. Jeg synes ihvertfall selv at disse ikke ble så aller verst... ;) (Tutorial kommer!!!!)
Mug Rug's sydd av naturfarget lin og stoffer i "kaffe-farger". Målene på disse MugRugs'ene er på ca 6" x 9". Jeg laget 4 like av disse i første omgang.
Så prøvde jeg med en variant i andre farger. Ser i ettertid at det kanskje ikke var det smarteste med hvitt stoff, men men... ;)


Det ble 2 stk av denne.Gjennom forumet Quilt i Norge kom Lis med en utfordring. Jeg tok den!! Hun sendte meg to nydelige maskinbroderte motiver. Jeg tenkte Mug Rug's med det samme jeg så de. Gikk litt tilbake på det da jeg mottok de flotte boderiene, de var jo så fine! Syntes det ble litt råflott og bruke dem til det. Men så gikk jeg tilbake til mitt første innfall. Dumt å legge dem bort og ikke ta dem i bruk til noe. Derfor ble det Mug Rug's allikevel. De er litt større enn "vanlige", dette for å tilpasse til motivet. Jeg ser nå i ettertid at jeg kanskje burde ha brukt stoffer som var litt mindre rotete, men alt i alt er jeg godt fornøyd med resultatet. Og disse skal ikke utenfor husets fire vegger, disse er MINE!! ;) Tusen takk, Lis, for utfordringen!! Her er mine Mug Rug's alà LIS:

3 kommentarer:

Grethe M sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Grethe M sa...

Hei.. Skal si de var fine.. knallfine.. Supert å ha under koppen... Likte også vottan du har laga.. god og varm...
Ha en fin fin uke videre

Laila sa...

Smart eller ikkje smart med kvit/svart i krusmatta - dei var i alle fall kjempelekre. Takk for "kurset", eg er på veg til syrommet for å prøve :).