søndag 29. august 2010

Clothilde light!

Forrige innlegg dreide seg om søm, så da passer det seg med et om strikking også....
Det er så mange fine sjal!! Endel på hobbyboden har falt for Clothilde i det siste, og FrkBadegakk har laget en variasjon med rillestrikk. Jeg fant ut at dette måtte være perfekt tankeløs strikking å strikke rillestrikk først og mønsterbord til slutt. Jeg kjøpte mønster og fant frem flerfarget/sjattert ullgarn med langsomme fargeskift. Strikket rillestrikk og økte etter mønster til 219m og strikket de siste 16omg lace-bord (bør vel etterhvert vurdere å strikke bredere/lengre lace-bord).Synes sjalet ble enkelt og samtidig elegant. Perfekt til hals-tørkle-sjal. Så jeg strikker likegodt flere når jeg først er igang.
Foreløpig er 4 stk ferdige og blokket...


De to første her er strikket i Evilla. Det ble akkurat to av hespet jeg hadde. De ble ganske like, men samtidig ulike pga start/stopp ved ulike steder i hespet.


Disse to siste her er strikket i BabyUll fra Dalegarn. Brukte ganske akkurat 100gr pr sjal. Det hvite strakk jeg kanskje litt for mye under blokking, slik at spissene ikke ble helt som de burde. Dette siste lilla ble nok hakket penere. Og lilla er vel en moderne farge i høst...!?!?

3 kommentarer:

KRØLLEMIKKEL sa...

Nydelige sjal!

gyldenkron sa...

Jøsses, 4 sjal på en gang. Flotte var de og.

Jane sa...

Wow! Flotte sjal!

Og du, tusen millioner takk for at du har oversatt Bella's Mittens :)
Jeg har, omsider, fått strikket ett par takket være din oversettelse, og de er bare blitt en soleklar favoritt hos meg. Det kommer garantert til å bli mange, mange fler :D