torsdag 17. desember 2009

Travel førjulstid!

Det skjer mye for tiden, som de fleste har en de litt travelt nå før jul... Har i tillegg vært bortreist en uke... Har ikke prioritert bloggen da! Men her kommer ihvertfall en oppdatering...
Siden sist har jeg og mannen vært en tur i Tallinn:
Dette er "inngangen" til gamlebyen. Vi bodde på hotell Talinnk City og gikk gjennom hotel/kjøpesenter Viru for å komme til gamlebyen, der ble vi møtt av denne inngangen. Selv om det ikke var snø, så fikk en julesteming av dette ja... :) Bodene til venstre solgte blomster. Flotte og billige blomster!

Gamle Tallinn er en middelalderby. I gamlebyen får en virkelig middelalderfølelse om en besøker f.eks Olde Hansa. En middelalderrestaurant med spesiell atmosfære som bare må oppleves, god middelaldermat og -drikke. På menyen står bl.a bjørn, villsvin og honningøl for å nevne noe. Anbefales! Mange kjøpte med seg billig krystall fra Tallinn, jeg kjøpte med meg fine håndlagde "middelalder"-glass i Olde Hansa's Krambod!

Det var veldig mye fint og billigt å få kjøpt på markedet i gamlebyen. Jeg kjøpte meg bl.a en strikket kofte, ble kostende ca 300,- NOK!! :)
Estisk ull er billig i Estland, men ikke så lett å finne... :) Jeg lette etter tips fra denne bloggen etter SadaMarket, og der fant jeg blant masse annet "juggel" en bod/butikk som solgte masse flott ullgarn. Bildet over viser fangsten, jeg klarte å begrense meg veldig, og synes nå i ettertid at jeg kanskje kjøpte litt lite? Uansett, flott garn, flott pris; betalte ca 250,- NOK for alt dette!

På tur til Tallin ble det også en tur innom Helsingfors(Helsinki) i Finland. Vi hadde en flott tur rundt i byen med en veldig flink guide. Vi var bl.a innom denne flotte og spesielle kirken. Den var skutt ut i berget midt mellom blokkene i byen, ble veldig spesielt med et så annerledes kirkebygg en vi er vant til. Moderne og veldig flott kirke!

Fra Helsingfors i Finland til Tallinn i Estland tok vi hurtigbåt. Minner mer om "danskebåt" for meg. Stor taxfree og alt som hører med. Båten het "Superstar" og var veldig super i fargene også! :)

Jeg må vel bare krype til korset og innrømme at jeg har forsømt adventskalenderen min litt... Det "hopet seg opp" med pakker mens jeg var borte og spenningen hadde liksom forsvunnet. Jeg tok et skippertak og pakket opp flere pakker på en gang, og helt ærlig så husker jeg ikke hva jeg fikk hvilken dag. Tok derfor et samlebilde nå for å vise frem godsakene ihvertfall! Fint garn, flere fine mønster, oppskrifter på julegodt, servietter, strykemerker, gavelapper og en materialpakke til nisser.... Tror jeg har husket alt, og må bare beklage "rotet" mitt... :(

17.desember

Idag har jeg igjen kost meg med en adventskalenderpakke! Fikk herlig julerød alpakka!! :) Tusen takk til Charlotte for fine kalendergaver så langt!!! :)

Ingen kommentarer: