tirsdag 10. mars 2009

VM-lua, grov utgave...

"Alle" har vel sett denne lua, enten på kommentator Line under alpin-VM på NRK, eller en "kopi" på noens hode i det siste...(eller i en blogg eller ti...). Jeg stod imot lenge, men da mamma også hadde hoppet på bølgen, og det med en grovere og hurtigstrikket variant, greide jeg ikke å stå imot presset lengre!!
Modellen min var ikke så veldig interessert i å posere med den rare og alt for store lua... Derfor disse ikke perfekte, men morsomme bildene...Prøvde til og med å bytte til en mer "prinsessete" farge...uten hell... :)

Oppskrift på "VM-lua", grov utgave:

Legg opp 52m med p nr 7,0.

Strikk rundt; 2rett, 2 vrang i ca 8cm.

Strikk så rett hele omg mens det økes 9m jevnt fordelt. Gjenta denne omgangen en gang til = 70m.

Strikk 1 omg; 3rett, 2 vr.(mønsteromg #1)

Mønsteromg #2; 1vr, *3rett, 2vr*, gjenta fra *-* og avslutt omg med 3rett, 1vr.

Mønsteromg #3; 2vr, *3rett,2vr*, gjenta fra *-* og avslutt med 3rett.

Mønsteromg #4; 1rett, 2vr, *3rett, 2vr*, gjenta fra *-* og avslutt med 2rett.

Mønsteromg #5; 2rett, 2vr, *3rett,2vr*, gjenta fra *-* og avslutt med 1rett.

Gjenta disse mønsteromgangene ca 22cm. Mønsteret består av 3rett og 2vrang som hver omgang forskyves en maske til venstre.

Når luen er lang nok felles det i toppen(det kan være enklere og få fellingen til å gå opp om felling begynnes etter mønsteromgang #5). Fortsett forskyvningene og fell da slik;

#1:*1rett, 2rett sammen, 2 vrang*, gjenta fra *-* ut omg.

#2: *2rett, 2vr sammen*, gjenta fra *-* ut omg.

#3: 2 rett sammen hele omgangen rundt.

Dra tråden gjennomde resterende maskene og fest trådene.

Jeg har strikket mine luer i Viking Naturgarn. Holder på med luer i Viking Balder som er et mye mykere(og dyrere) garn. Jeg strikker litt løst og vurderer og gå ned litt i pinnestørrelse.

Målene i oppskriften er veiledende; noen vil ha lang vrangbord rundt, noen kortere, og noen vil ha luen mer "baggy" en andre... Varier derfor lengdene litt etter eget ønske!

Lykke til!! Det skal ikke mange strikketimer til før du også kan ikle deg(eller gi bort) en flott, moderne og varm lue!! :)

Denne oppskriften er opprinnelig laget av min mor ut ifra luen hun så på TV. Hun visste ikke om at det allerede finnes en oppskrift på nettet så dette er ikke noe forsøk på å kopiere Lille Rosin's oppskrift. Siden luene er forskjellige i maskeantall og pinnetykkelse så velger vi å legge ut oppskriften. Ønsker du den "finere" utgaven, altså med flere masker og tynnere pinner så har Lille Rosin oppskriften! Nydelig lue, uansett!!

3 kommentarer:

sofen sa...

Veldig bra!

Jeg er en av de som har brukt timesvis på å få til den luen, fordi Lines lue er så spesiell i fellingen, og det har ingen så langt klart å kopiere. Men denne luen? Hm. Skulle gjerne sett et bilde av selve fellingen (ellers så får jeg vel bare strikke en etter denne oppskriften selv, kanskje hehe)

Hils din mor og si tusen takk!

Elin Synnøve sa...

Tusen takk for oppskriften!
Første lue er nå strikket og den ble kjempefin! Brukte Alfa med glitter så det ble litt spennende glans i den..
Veldig fin blogg du har!Må innom og se av og til:)

Marthe sa...

Nå er første "vm-lue" i boks:-) Tusen takk for kjempeflott oppskrift. Luen ble kjempe fin og jeg kommer nok til å strikke flere slike.
Liker bloggen din veldig godt og kommer nok til å titte innom her av og til både for å se hva du lager og for å hente inspirasjon.